KIKA-cd bestellen, programma en reacties.

U kunt deze cd bestellen door €17,75, incl verzendkosten, over te maken op rekeningnummer: NL73 ASNB 0932 7879 32 t.n.v A.H.Eijlers te Lelystad onder vermelding van; KiKa cd. Vergeet niet uw naam, adres en woonplaats te vermelden.

Programma:

1. Toccata, Opus 80 Max Reger. (AdK) 4'05

2. Fuga, Opus 80 Max Reger. (AdK) 4'36

3. Psalm 91, Jan Zwart (JWD) 5'49

4. Agitato uit de orgelsonate no II, J. Rheinberger (JWD) 9'38

5. Choralvorspiel ‘O Ewigkeit, du Donnerwort’ , Franz Schmidt (AdK) 4'16

6. Improvisatie over de melodie van ‘De Heer heeft mij gezien en onverwacht’ , A. de Kort (AdK) 8'39

7.Orgelsonate over Psalm 130, J.W. Docter (JWD)) 24'40

"Zomaar" wat reacties:

http://www.orgelgek.nl/joomla/index.php/2-ongecategoriseerd/9-orgelklanken-voor-kika (Website van Fred de Graaf, met geluidsfragmenten)

Ps 130 is waanzinnig gaaf. Woorden als hoop,wanhoop, moed, heen en weer geslingerd, diepte, hemelse steun, uit de diepte schreeuw ik tot u. Erg emotioneel stuk. En…. Als je dit kunt spelen een week voordat je zoon overlijdt, kan dat alleen met steun van God. Petje af in stille verwondering (Orgelbouwer Sicco Steendam (met hierbij de kleine correctie dat de opnames een maand voor het overlijden plaatsvonden))

Jan Oosterbroek schreef: Ik heb gisteren de KiKa Cd binnen gekregen en nu al bijna "grijs" gedraaid. Wat een prachtige muziek! Op psalm 91 na (vrij) onbekende werken. Allen schitterend gespeeld en opgenomen. De opname verdiend wat mij betreft een dik compliment. Heerlijk om naast dit symfonisch orgel ook de fantastische ruimte van de kerk terug te horen. Het meeste indruk maakt psalm 130 op me. De klankverbeelding van jullie diep doorleefde geschiedenis raakt me echt. Op diverse momenten voel je de wanhoop en pijn verwoord in noten. Samen met een mooi vormgegeven Booklet met de sculptuur van Ronald de Jong is deze cd een waardevolle aanschaf.

Marco van der Kruk schreef:

Van de week binnen gekomen. De cd orgelklanken voor Kika. Opgenomen in de H.H. Laurentius en Elizabeth Kathedraal van Rotterdam. De organisten zijn Jan Willem Docter en Aart de Kort. Arthur Eijlers heeft de mooie opname gemaakt . Op de cover staat een schilderij van Ronald de Jong
Naast het goede doel waarvoor de opbrengst is bedoeld, is het ook nog een uniek document.Het zijn mooie stukken die niet of niet veel zijn opgenomen
Uitzondering is dan wel ps 91 van Jan Zwart. Ma...ar dan niet vaak op een orgel als deze. Het begint met toccata en fuge van Max Reger . Niet de veel gespeelde opus 59 maar opus 80. Mooi stuk ook. Ps 91 van Jan Zwart klinkt mooi op dit orgel . Geen calvinistisch orgel maar klinkt erg goed. Agitato uit orgelsonate nr.11 past prachtig op dit orgel. Mooi neergezet met mooie registraties. Choralvorspiel "O ewigkeit du donnerwort" zorgt weer voor wat rust . Daarna volgt een improvisatie van Aart de Kort over " De Heer heeft mij gezien en onverwacht "
Improvisaties zijn natuurlijk zowiezo uniek. Verschillende registers komen aan bod . Mooie registraties (had ik al gezegd dat Matthijs Vd Bent beide organisten heeft bijgestaan om te registreren ) Daarna het laatste stuk, de erg indrukwekkende orgelsonate over psalm 130 van Jan Willem Docter. Het stuk duurt ruim 24 minuten en kan niet alleen door de duur van het stuk als belangrijkste stuk beschouwd worden van de CD.
Het stuk grijpt aan , zeker als je het verhaal van Jan Willem gevolgd hebt op Facebook.
Maar wat een boeiend stuk om naar te luisteren. Kort samengevat , van harte aanbevolen .